Pridružio se: Pet 16 Maj, 2003 Postovi: 10510 Lokacija: Padova
Nisam baš sigurna da se može tako reći, ako ćemo da cepidlačimo. Onda bi značilo da vreme praktično uvek stoji a mi se krećemo kroz njega. Mada to naravno i zavisi od samog shvatanja vremena, je li ciklično ili linearno ili... ovaj... samu sam sebe zbunila.
_________________ Violence is the last refuge of the incompetent.
Pridružio se: Sub 10 Jan, 2004 Postovi: 6862 Lokacija: Niš
Prma najprihvaćenijem shvatanju, vreme je koordinata prostor-vremena, tako da zapravo mi jesmo vremeplovci jer se krećemo kroz vreme Naravno relativnost važi i tu pa sve zavisi od referentnog sistema ali valjda smo mi sami sebi referentna tačka - ne možemo da izađemo iz sebe i posmatramo kako mi stojimo a vreme prolazi pored/kroz nas.
Nadam se da je sada jasnije?
_________________ Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.
Pridružio se: Čet 24 Jun, 2010 Postovi: 58 Lokacija: Bijeljina- Novi Sad
ja ne mogu npr. da shvatim da se krecemo kroz vreme a ne kroz prostor, nesto kao zenonov paradoks itt.. a sa druge strane mi je zanimljiv koncept kvantne mehanike ono o superpoziciji po kojoj se istovremeno krecemo i mirujemo, sto je i dokazano na nekom primeru, samo sto je ako sedimo, verovatnoca najveca da sedimo, a ne da se krecemo ili da smo na nekom drugom mestu.. nisam stucnjak za ovo pa ni ja ne zelim sam sebe da zbunim, ali mi je interesantno..
Tog dana sam video raspevane andjele u njenim ocima, tog dana sam osetio demone pakla u sopstvenim grudima.. Ko u jednom istom danu svog zivota ne prepozna raj i ne oseti pakao, taj ce umreti u neznanju i bez emocija <3
Tog dana sam video raspevane andjele u njenim ocima, tog dana sam osetio demone pakla u sopstvenim grudima.. Ko u jednom istom danu svog zivota ne prepozna raj i ne oseti pakao, taj ce umreti u neznanju i bez emocija <3
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 0 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu