Pridružio se: Pet 16 Maj, 2003 Postovi: 10510 Lokacija: Padova
Interesantno da su baš mišljenja oko kraja podeljena, u smislu da li je srećan ili nije.
Volim povremeno da je iznova pročitam, a stvarno jeste dobar poklon. Ako mi naiđe još neki prigodan rođendan da se setim, kupiću je u knjižari, da ne maltretiram više lightmatha i ostale ljude.
_________________ Violence is the last refuge of the incompetent.
Pridružio se: Pon 01 Sep, 2003 Postovi: 1241 Lokacija: Sol III
I, kakva bi reakcija?
Elem, i ja sam - konacno - kupio i procitao knjigu. Sad sam mislio da se raspisem, ali nakon ove cetiri stranice zakljucio sam da nemam sta da kazem sto vec niste rekli. Ocigledno, knjiga mi se veoma svidjela, dugo nisam procitao nesto bolje. Pogotovo ovo (da se ne ponavljam ) :
Fingolfin je napisao:
ono što mi se najviše svidelo i najviše privuklo je sam Lu i svet viđen iz njegove perspektive, često dosta lepši nego što zaista jeste. Takođe se slažem sa onim što je Nimrodel rekla na Sagiti (gre'ota što nije i ovde prozborila koju) o etičkim i filozofskim pitanjima koje knjiga postavlja, prvenstveno o tome šta je normalno a šta ne, a potom i o predrasudama i ophođenju prema ometenim osobama.
Sto se tice tehnicke strane, nemam primjedbi - dobro, tu i tamo se provukla kakva grescica ("ja bi" na jednom mjestu ), ali u principu nista strasno, cak me pomalo sramota sto ovo pisem kad se sjetim Alnarijevih izdanja Ovo za razlicite fontove uopste necu da komentarisem
Citiraj:
Kraj me je razočarao i to je po meni najveća mana knjige. Nije happy end, nije tužan već nešto između i kao takav lišen očekivanih emocija. Nije loš, ali nije ni dobar.
E,da, pretpostavio sam da ce i ostali imati sta da kazu o kraju; da budem iskren, meni je malo...cudan, nekako kao da je zurila da zavrsi. Nije da kvari ukupni utisak, ali malo iritira, barem mene. I da, mene licno je razocarao Luov izbor
Sto se reklame tice, ima da je preporucim svima redom
Draugdur je napisao:
I, kakva bi reakcija?
Jao, ne pitaj... u medjuvremenu je imala takve porodicne i zdravstvene probleme da ne smem ni da je pitam za neku takvu trivijalnost kao sto je knjiga, a kamoli da je trazim nazad...
Pa sad, kraj jeste gorko-sladak, sto bi se reklo, ali budimo iskreni, da smo mi u pitanju (daleko bilo, da se pomerim s mesta ), sta bismo odabrali? Sta je bitnije u tom izboru? Da on ostane kakav je, jedinstven ali sa mnogo vise problema nego prednosti koje to donosi u svakodnevnom zivotu, ili da rizikuje da bi ostvario svoje snove po cenu odricanja od dela sebe?
Pridružio se: Pon 01 Sep, 2003 Postovi: 1241 Lokacija: Sol III
To sto je kraj gorko-sladak mi ne smeta, stavise, sumnjam da bi "ekstremni" rasplet ispao dobro (u bilo kojem smjeru). Vise me je iritiralo to sto je...pa, kao sto rekoh, zbrzan Mislim da bi ispalo bolje da je to malo razradila, ne mnogo, desetak ili dvadesetak stranica vise - mozda (jos) jedan pasus o misljenju Luovih prijatelja o novom njemu, ili malo vise o tome sta se desilo sa ostalim autistima koji nisu prihvatili tretman... Da ne bude zabune, ovo je trazenje dlake u jajetu ali kad su vec ostali pominjali...
A ovo za Luov izbor je bilo iskljucivo subjektivno; ustvari, nisam siguran da je uopste moguce dati nekakav objektivan odgovor.
Samo da javim, dobila sam konačno knjigu nazad i utisci su odlični. Onda sam pokušala da je utrapim majci, ali čim je čula da ima veze s autizmom, nema šanse da je nagovorim. Light, kad ono tebi ističe rok za prodaju? Ima li šanse da probaš na idućem Beokonu ponovo?
Pridružio se: Čet 15 Jan, 2004 Postovi: 4702 Lokacija: Novi Sad
Imam celu sledecu godinu i jos nekoliko meseci posle toga. Trenutno razmisljam sta da uradim s njima. Da li da probam nekome sve da ih predam pa da ih polako prodaje ili da napravim nekakvu rasprodaju.
Možda da probaš na idućem Beokonu... ili da se malo izreklamiraš i na Znaku Sagite. Vidi ovo na primer: http://www.znaksagite.com/diskusije/vie ... 391#169391 Možda i da vidimo s gazdom da se opet stave baneri ovde i na Poni... je li bilo koristi od tih banera uopšte dok su stajali?
Overio sam Brzinu mraka! Munova lepo piše, jasnim i konciznim stilom. Dopalo mi se što je pisana iz Luove perspektive, tako je Munova izbegla da upadne u zamku akademske suvoparnosti da je knjiga pisana u trećem licu. Nemam ništa novo da kažem, sve je rečeno na prethodnim stranama od ostalih čitalaca. Kao što reče Alcesta, knjiga je idealna za poklon. Probaću da nabavim još jedan primerak u Beoplisu, mada mislim da sam pazario poslednji komad.
Iako još nisam završio Darvinov radio, mislim da neću pogrešiti ako kažem da je Neor imao raznoliku i odličnu ponudu SF naslova, taman da zadovolji soft i hard fanove SF-a. Naročito sam zadovoljan kvalitetom prevoda, to je prava retkost kod novih izdavača - a bogami i kod starih - koji štede na prevodu i lekturi. Iako Neor nije dugo plivao u vodama izdavaštva, ostaće mi u lepom sećanju.
Pridružio se: Čet 15 Jan, 2004 Postovi: 4702 Lokacija: Novi Sad
Moguce je da ima neki primerak u Tardisu, a mozda moze da se ode i direktno do distributera u knjizaru Krug na trgu Republike u staklencu na drugom spratu pa malo zavuceno u jednom hodniku.
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 0 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu