Pridružio se: Sre 02 Avg, 2006 Postovi: 946 Lokacija: Beograd
Pošto si krenuo sa Bebop-om evo ti neki za posle: Claymore, Neon Genesis Evangelion, Toward the Terra, Durarara!!, Scryed, Gungrave, Fate/Stay Night, Heroic Age, Vandread. Eto, meni se Last Exile baš i nije svideo...
Vidiš, meni je Last Exile baš kao "zaokružena cjelina" bolji. Ali sad, po ko-zna-koji put na temi, ide "ono o gustibusima"
Exile ima puno više "praznog hoda". Bebop je epizodnog karaktera i pojedinačne priče su različitog kvaliteta ali se sve povezuje u jednu sjajnu cjelinu kroz temu koja se provlači kroz sve žanrove i stilove u epizodama, a to je homage Zapadu, brojnim filmovima, kultnim momentima, likovima, a prije svega muzici. Dakle, nije baš priča o glavnim junacima ono što je nit koja sve spaja - oni su više simbol te margine i naši vodiči kroz taj nevjerovatni audio-vizuelni kolaž svijeta predstavljenog kroz seriju. Exile najviše volim zbog koncepta i originalnosti "velike priče". Likovi su dvodimenzionalniji i zbog serijalizacije dosta pada u klasične anime zamke i "luta". Ali kad je dobar, sjajan je.
EDIT: U principu bježim od anime serija i filmova koji se lako žanrovski svrstavaju. Sve što volim na neki način prevazilazi okvire i ne može se lako "etiketirati". Takođe preferiram anime s fantastičnim elementima (epskim ili naučnim) i apsolutno izbjegavam sve što se dotiče borilačkih udruženja, klanova, turnira...
Pridružio se: Pon 01 Sep, 2003 Postovi: 1241 Lokacija: Sol III
Lijepo rečeno. I meni se u Exile-u najviše dopala "velika priča", to sam i mislio kad sam rekao da mi je Exile bolji kao zaokružena cjelina. A i za likove si u pravu; recimo, mnogo su interesantniji oni koji nisu u prvom planu (Alex Row ili Lusiola, recimo).
Pridružio se: Sre 20 Jul, 2005 Postovi: 289 Lokacija: Nis
Odgledao sam Cowboy Bebop, muzika me je oduševila
_________________ Svi vi koji hoćete da menjate ljude oko sebe uzmite gibanj od kamiona i tek kad budete naučili kako da ga ispravite pokušajte da ispravljate ljude
Skinny F - član i jedan od osnivača udruženja AT-AT true pimpova ''AT PIMPIN''
"The worst stab wound is the one to the heart. Sure, most people survive it, but the heart is never quite the same. There's always a scar, which I guess, is meant to remind you that even for a little while, someone made your heart beat faster, and that's a scar you can live with, proudly. All the days of your life." ~ Augustus Hill, Oz, Season 4
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu