Tema posta: Re: Federacija - Comunisticko drustvo?
Poslato: Pon 13 Jul, 2009
Jedi Master
Pridružio se: Sub 10 Jan, 2004 Postovi: 6862 Lokacija: Niš
Nisam pratio diskusiju ali vidim da nije bilo potrebe da učestvujem u istoj jer se slažem sa Lajtom 104% a on bolje formuliše odgovore od mene
Sećam se da sam čitao negde da bi teleportacijom original bio uništen u postupku prikupljanja informacija neophodnih da se na drugom kraju formira repliciran/teleportovan objekat, nešto vezano za informaciju o spinovima elektrona ili slično
Možda se i pri skeniranju za kasnije repliciranje uništavaju originali pa bi original Mona Lize bio uništen te kolekcionari ne bi morali da lupaju glavu
_________________ Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.
Pridružio se: Pon 26 Maj, 2003 Postovi: 1608 Lokacija: Vrsac
Sve to zavisi od toga ko i kakvu vrednost pridaje necemu. Logicki gledano, kopije su fizicki identicne i nema rasprave. Ali ljudi nisu vulkanci. Narocito ne oni koji su jako strasni sto se tice necega cemu su oni pridali veliku licnu vrednost i za sta se smatra da ima veliku istorijsku vrednost. Ne verujem da bi svima bilo bitno da li je Leonardo dodirnuo tu sliku, ali mnogima bi bilo bitno.
_________________ Wander my friends, wander with me Like the mist on the green mountain, moving eternally Despite our weariness, we'll follow the road Over hills and valleys, to the end of the journey
Come on my friends and sing with me Fill the night with joy and sport Here's a health to the friends who have gone from us Like the mist of the green mountain, gone forever
Pridružio se: Pon 01 Sep, 2003 Postovi: 1241 Lokacija: Sol III
Light je napisao:
Dzabe, ako je identicna onda su i svi znaci starosti verno prekopirani (mi ovde govorimo o replikatoru koji kopira bar na nivou atoma), a posle kopiranja obe nastavljaju jednako da stare, tako da nema razlike.
Crap...u pravu si Ali opet, jedna bi bila starija. Samo što ne bi moglo da se odredi.
Anonimus je napisao:
Ne verujem da bi svima bilo bitno da li je Leonardo dodirnuo tu sliku, ali mnogima bi bilo bitno.
Poslato: Uto 14 Jul, 2009
BRA
Pridružio se: Uto 11 Nov, 2003 Postovi: 4065 Lokacija: Sheepyard
...zaboravljate da je u ljudskoj prirodi biti netko - problem kod ST-a je taj da mi uvijek pratimo face na brodovima pa nam se čini da je sve izbalansirano - nitko se ne pita tko polira podove te briše pod u WC u kada recimo Kirk profula pisoar ili tko mjenja ulje u strojarnici - to su recimo oni iz "srednje klase" (uspjeli su se ugurati u flotu ali nikada se neće dokopati komandnog mosta)... Znači nije komunizam već neka vrsta sadašnjeg stanja ali gledano kroz ružičaste naočale...
BRA
Pridružio se: Čet 14 Jul, 2005 Postovi: 439 Lokacija: Kragujevac
Morao si da pomeneš ružičaste naočare, jel da?! Pa naš da je to ultra-tajno oružje za ovo leto BRA pripadnika?!
Inače, da li bi svoje dete pustili kroz teleport, znajući da će biti uništen original i napravljena njegova kopija!? Mladež koji ima, ožiljak od pada/udarca zbog nestašluka i sl., sve bi to bilo verna kopija originala, ali hoćete li ih voleti podjednako? Mislite da bi? Sumnjam, ljudskoj vrsti je jednostavno urođeno da imaju osećanja, a ona podrazumevaju i zavist i posesivnost. Ja se nikada ne bih usudio na tako nešto, mislim da bih se osećao kao da sam izgubio nešto svoje, nešto što samo meni pripada.
_________________ "Slatka navika ti Simka postaje..."
To me podsetilo na citat iz igre Alpha Centauri: "And what of the immortal soul in such transactions? Can this machine transmit and reattach it as well? Or is it lost forever, leaving a soulless body to wander the world in despair?"
Sister Miriam Godwinson "We Must Dissent"
_________________ Wander my friends, wander with me Like the mist on the green mountain, moving eternally Despite our weariness, we'll follow the road Over hills and valleys, to the end of the journey
Come on my friends and sing with me Fill the night with joy and sport Here's a health to the friends who have gone from us Like the mist of the green mountain, gone forever
Pridružio se: Sub 17 Maj, 2003 Postovi: 3532 Lokacija: Terminus
Kako sam uvek sa zadovoljstvom prvo čistio te zilote
dmi je u pravu - ima i epizoda Voyagera koja obrađuje baš tu temu, gde se prikazuje ne baš tako ružičasti život nižih u hijerarhiji (mada ružičast u odnosu na današnje niže u hijerarhiji). DS9 mi je tu ipak bolji jer je na stanici prilično kapitalizam čim se izađe iz oficirskih prostorija. A i Starfleet zaposleni učestvuju u svemu tome, tako da sasvim sigurno imaju neko platežno sredstvo... inače bi kod Kvarka mogli samo česmovaču dobiti
A ima još jedna stvar - svi smo različiti - i u ST idili koja vlada na Zemlji neko će da bude uspešniji u tome što radi u nečemu drugom - i tu se neminovno rađaju zavist i slične stvari.
_________________ Our whole Universe was in a hot dense state, Then nearly fourteen billion years ago expansion started. Wait... The Earth began to cool, The autotrophs began to drool, Neanderthals developed tools, We built a Wall, we built the Pyramids, Math, science, history, unraveling the mysteries, That all started with the Big Bang!
Mislim da od Kvarka ni cesmovacu ne bi dobili besplatno.
Poslato: Sre 15 Jul, 2009
Jedi Master
Pridružio se: Ned 18 Apr, 2004 Postovi: 6774 Lokacija: Yavin 4
Anonimus je napisao:
"And what of the immortal soul in such transactions? Can this machine transmit and reattach it as well? Or is it lost forever, leaving a soulless body to wander the world in despair?"
Nešto slično se Bones valjda stalno pitao; sećam se da sam u nekoj ST knjizi čitao razgovor između njega i Skotija na tu temu
_________________ Shūkei, Hakuteiken
Skinny F - član i jedan od osnivača udruženja AT-AT true pimpova ''AT PIMPIN''
"The worst stab wound is the one to the heart. Sure, most people survive it, but the heart is never quite the same. There's always a scar, which I guess, is meant to remind you that even for a little while, someone made your heart beat faster, and that's a scar you can live with, proudly. All the days of your life." ~ Augustus Hill, Oz, Season 4
Poslato: Čet 16 Jul, 2009
Pridružio se: Sub 03 Sep, 2005 Postovi: 760 Lokacija: Korriban
For the record: Steva nece gledati Star Trek, osim TOS-a, poshto je Kirk jedan od najvecih shmekera koji su se ikada pojavili.
_________________ Utulie'n aure! Aiya Eldalie ar Atanatari, utulie'n aure!
"Blackmoon Eleven, what did you think you were doing going after an entire squadron?" "My job." "That's, 'My job,'sir'." "My job,sir." "Son, if you develop piloting skills in proportion to your nerve, someday they'll call you the greatest pilot of all time.... Blackmoon Eleven, are you still there?"
"Battlestar means for me kissing Tricia Helfer lots... and lots... and... and lots" - James Callis
Ali zato Steva frpuje ST....
Jedi Master
Pridružio se: Pon 11 Okt, 2004 Postovi: 3492 Lokacija: NS, najmanje BG, Kovin
Ne zbunjuj ga, vidis da je jedva iskristalisao sta sme da gleda od ST-a >P
_________________ Znan bejah kao Nightwolf. Dajte vi meni piva, gitare, žena i reketa za stoni tenis (tim redom) i pokazaću vam kako se radi "Happily ever after..."
"Without Bach, God would be a complete second rate figure. Bach's music is the only argument proving the creation of the Universe cannot be regarded a complete failure" - Emil Cioran
Lo, there do I see my father. Lo, there do I see my mother, my sisters and my brothers. Lo, there do I see the line of my people back to the beginning. Lo, they do call to me. They bid me to take my place among them, In the halls of Valhalla -- Where the brave can live forever.
Poslato: Pet 17 Jul, 2009
Jedi Master
Pridružio se: Pon 11 Okt, 2004 Postovi: 3492 Lokacija: NS, najmanje BG, Kovin
Da, u stvari, njega je sramota da prizna
_________________ Znan bejah kao Nightwolf. Dajte vi meni piva, gitare, žena i reketa za stoni tenis (tim redom) i pokazaću vam kako se radi "Happily ever after..."
"Without Bach, God would be a complete second rate figure. Bach's music is the only argument proving the creation of the Universe cannot be regarded a complete failure" - Emil Cioran
Lo, there do I see my father. Lo, there do I see my mother, my sisters and my brothers. Lo, there do I see the line of my people back to the beginning. Lo, they do call to me. They bid me to take my place among them, In the halls of Valhalla -- Where the brave can live forever.
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 0 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu