@Dan Lobos: Knjiga je odštampana, ali još nije distribuirana, osim mozda u par beogradskih knjižara. Ne oslanjaj se previše na Paladinov sajt, jer se slabo ažurira. Ako imaš nalog na Fejsbuku, možeš poslati zahtev za prijateljstvo Goranu Skrobonji, pa da ga pitaš sve što te interesuje u vezi knjiga koje će objaviti. On je predusretljiv prema čitaocima, bar je bio prema meni pre nego što sam ugasio FB nalog. Pročitaj njegov prvi susret sa Kimom Njumenom na njegovom blogu.
Novi roman Gorana Skrobonje ČOVEK KOJI JE UBIO TESLU biće u prodaji od 5 avgusta u izdanju Lagune.
Ovo nije roman o Tesli - ovo je roman sa Teslom. Isto tako, ovo je i roman o smaku sveta i o tome koliko nauka može biti opasna.
Posetite jedan od najjebozovnijih - da 'prostite na izrazu - sajtova o pojedinom romanu koji sam ikada video u zadnjih deset godina otkako sam netizen! Uključite zvučnike i uživajte.
Ne znam da li je isti kao odlomak na zvanicnom sajtu za knjigu, posto nisam uspeo da otvorim (odlomak, ne sajt). Inace, ja sam od njegovih knjiga procitao samo zbirku Tihi gradovi, i nije mi se preterano dopala (sem poslednje price, U tri i petnaest za Nekropolis). Zna li se, makar okvirno, koliko ce kostati?
_________________ Endure. In enduring grow strong.
Znam za taj tekst. Imaš pravo, kvalitet priča mu variraju pošto ih je pisao u različitim vremenskim razdobljima, od '90-ih pa naovamo. I meni se dopala ta priča, valjda zato što nije preterivao u hororisanju. Zato sa nestrpljenjem očekujem taj roman, pošto je miks alternativne istorije i stimpanka. Mada mislim da ću ga uzeti na Sajmu knjiga umesto da ga kupim onlajn. Ovaj... hoću da imam potpisani primerak. Postoji velika verovatnoća da će Skrobonja dovesti Ijana Mekdonalda na Sajam knjiga, tako da ću imati dve posvete na kupljenim knjigama - na Teslu i Brazil. Ipak je Mekdonald jedan od najznačajnijih SF pisaca današnjice.
Ja nisam imao problema sa odlomcima - dva video klipa i jedan tekst. Mislim da imaš zastarelu verziju Fleš Plejera.
Kompjuter biblioteka je zbog lošeg prevoda Mehaničke devojke odložila objavljivanje romana u avgustu, bar tako javlja urednik Kombib-a na forumu ZS. Mada sumnjam u to, verovatno će izdati roman pred oktobarski Sajam knjiga. Prevođenje dobrog stimpank romana nije lak zadatak.
Laguna je malo poranila sa Čovekom koji je ubio Teslu. Knjiga bez popusta košta 740 dinara.
Pridružio se: Sre 25 Nov, 2009 Postovi: 4 Lokacija: novi sad
Svakako nameravam kupiti knjigu, pošto volim njegovo pisanje, a čuo sam da je ovom romanu prethodio vrlo ozbiljan i kvalitetan rad, da se dobro upoznao sa istorijom, Beogradom na početku 20.veka itd. Meni se izuzetno dopao njegov horor roman- Nakot, Tihi Gradovi ima i kvalitetnih i manje dobrih priča. Ali od ove knjige dosta očekujem. Eh, imam maksimalan popust kod Lagune, pa će me knjiga doći 555 din, čini mi se .
Laguna je danas objavila ZLATNI GRAD od Džona Dvanaest Jastrebova. U pitanju je treća knjiga trilogije o Četvrtom predelu, prethodne dve su objavljene pod imenima Putnik i Tamna reka.
Svet koji postoji u senci našeg... Očaravajuća i prepuna neizvesnosti mešavina visokotehnološkog, proročkog trilera i brze avanture. Zlatni grad obiluje oštrom napetošću i zanimljivim likovima koji su od Putnika i Tamne reke napravili međunarodne bestselere.
Takođe od Paladina objavljen je POVRATAK U SSAD od Kima Njumena i Judžina Berna. Knjiga je zbirka sedam noveleta alternativne istorije.
Godine 1917, posle revolucije čiji je vođa bio Judžin Debs, Sjedinjene Države su postale socijalistička supersila, nasuprot druge svetske supersile, carske Rusije. U takvom ambijentu se zbiva radnja knjige Povratak u SSAD. Iako se vodi kao roman, Povratak u SSAD se sastoji od nekoliko novela, koje su – izuzev jedne – prvobitno objavljene u časopisu Interzone. U rasponu od 1912. pa do postsocijalističke 1998, ove novele pokrivaju širok raspon ozbiljnih tema, ali sadrže i brojne duhovite reference vezane za popularnu kulturu. SSAD (Socijalstičke Sjedinjene Američke Države) naseljene su čudnom mešavinom stvarnih i izmišljenih likova, od Isaka Asimova i Harlana Elisona do Džejka i Elvuda Bluza. Neki su ezoteričniji od njih i zabava prilikom čitanja Povratka u SSAD velikim delom potiče i iz pokušaja da se ustanovi ko su svi oni.
Cena mi je nepoznata, ali mislim da će biti od 500 do 600 dinara.
Izgleda da moj insajder pogrešio. Knjiga je odštampana tek prejuče. Goran Skrobonja javlja na art-animi: Knjiga konačno izašla iz štampe 6. avgusra 2010. u prevodu Ivana Jovanovića. Obim: 400 strana Cijena - prava sitnica (kao Brazil Ijana Mekdonalda). Trenutno ekskluzivno može da se nabavi samo u knjižari "Tardis" u Kneza Miloša 2, od nedelje u Beopolisu i lancima DELFI i VULKAN.
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu